Wolters Kluwer schrapt 146 banen in België

(tijd-nieuwslijn/belga) - Uitgeefconcern Wolters Kluwer schrapt 146 banen in België. Volgens het bedrijf is een ingreep nodig om het kostenniveau in overeenstemming te brengen met de bijgestelde omzetverwachting, nu de economische groei zwak blijft. Bij Wolters Kluwer België werken 950 mensen.

De directie van Wolters Kluwer België heeft woensdag in de ondernemingsraad de intentie bekendgemaakt tot een collectief ontslag. Daarbij moeten 146 voltijdse banen van de 950 verdwijnen. Het bedrijf kampt met teruglopende omzet in al haar activiteiten. Wolters Kluwer heeft er naar eigen zeggen vertrouwen in dat, in overleg met de vakbonden, een aanvaardbare sociale regeling uitgewerkt kan worden. Een woordvoerder van Wolters Kluwer wilde desgevraagd niet ingaan op de vraag of er in andere landen soortgelijke plannen op stapel staan.

Het plan is volgens Wolters Kluwer België overigens onderdeel van een breder toekomstplan dat ook voorziet in investeringen voor een bedrag van 12 miljoen euro, met name in technologie, voor het aanbieden van on line geïntegreerde informatie en diensten.

Wolters Kluwer België is een dochter van de Nederlandse beursgenoteerde multinational Wolters Kluwer NV en behoort tot de afdeling Legal, Tax & Business Europe. Het biedt informatie en diensten aan in juridische aangelegenheden, boekhouding en fiscaliteit, overheid, sociaal recht en human resources en veiligheid en milieu. Het bedrijf is onder meer bekend voor de zogenaamde 'zakboekjes'. Wolters Kluwer België draait een zakencijfer van 120 miljoen euro per jaar.

De banen die moeten verdwijnen, betreffen allen functies voor bedienden. De vestigingen in Mechelen (Kluwer Uitgevers) en Brussel (Editions Kluwer) worden het sterkst getroffen. In mindere mate zijn ook de afdelingen Opleidingen (Mechelen) en Software (Hasselt) in het plan betrokken. Twee andere entiteiten, Téléroute (Brussel) en Plantyn (Mechelen), worden door het plan gespaard.

Wolters Kluwer NV heeft een jaaromzet van ruim 3,9 miljard euro en is met ongeveer 20.000 werknemers actief in Europa, Noord-Amerika en Azië. Het bedrijf is genoteerd op Euronext in Amsterdam.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud