Zenitel mikt dit jaar op operationeel break-even

(tijd-nieuwslijn) - De radio- en communicatiegroep Zenitel mikt dit jaar op een operationeel break-even resultaat of op lichte winst. Het tweede kwartaal zal nog verlieslatend zijn, maar de groep verwacht vooral veel van het vierde kwartaal. Dat zegt Patrick De Groote, gedelegeerd bestuurder van Zenitel, in een interview met Tijd-Nieuwslijn.

Patrick De Groote, de gedelegeerd bestuurder van Zenitel

De Groote heeft het hier over de recurrente winst voor rentelasten en belastingen (ebit), dus zonder de meerwaarde die op de verkoop van Euromarine werd gerealiseerd in het eerste kwartaal (EUR 17,5 miljoen).

"Het moet mogelijk zijn dit jaar operationeel break-even te draaien, zelfs licht positief. Op basis van het aantal contracten dat in de pijplijn zit, moeten we die doelstelling kunnen halen. Tot voor kort werkten we met een backlog van 1 kwartaal, vandaag zijn dat al twee kwartalen. In het tweede kwartaal zal er nog bedrijfverlies zijn, maar ik verwacht veel van het vierde kwartaal", zegt de topman.

De Groote beklemtoont verder dat de groep bijna geen contracten verliest, maar dat de beslissing om het contract te tekenen vaak wordt uitgesteld. Van een positieve spiraal is nog geen sprake.

De topman zei voorts dat twee financiële investeerders geïnteresseerd zijn om de afdeling Communication and Security Systems (CSS) te kopen. CSS levert communicatie- en beveiligingsoplossingen voor professionele gebruikers. Er ligt echter nog geen concreet bod op tafel. Als er voor het einde van juni geen concreet bod komt voor de divisie, dan wordt de afdeling CSS niet verkocht. Slaagt de verkoop, dan wil Zenitel met de opbrengst investeren in draadloze communicatie.

PBl

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud