Zwakke anonieme getuigenis over 4FM smeergeld

(tijd-nieuwslijn) - "Er zou 750.000 tot 1 miljoen euro smeergeld betaald zijn voor de licentie van de radiozender 4FM." Dat zei een anonieme getuige op het Canvas-programma Ter Zake.

De getuige had die informatie van een ex-Zillion baas Frank Verstraeten. Die ontkende wel het verhaal. Hij suggereerde wel dat ex-gedelegeerd bestuurder Maurice De Velder van Think Media 23.000 aandelen heeft gebruikt voor corruptie. De zwakke getuigenis stelt meteen vragen naar een mogelijke onderzoekscommissie. CD&V Vlaams parlementslid Carl Decaluwé stuurde op een commissie aan omdat hij van die anonieme getuige had vernomen dat er smeergeld zou betaald zijn voor de toekenning van de radiolicentie.. Nu blijkt dat die getuige het verhaal slechts van Verstraeten heeft en geen namen kan vernoemen.

Gedelegeerd bestuurder Jan Caerts van 4FM reageerde in een persmededeling verbolgen : "De vergunning van 4FM is op objectieve criteria gebeurd. Een aantal verliezende partijen lanceerden een roddelcircuit, waarin sommige politici zich vandaag laten misbruiken. Dit moet onmiddellijk stoppen. Het gebruiken van loze, volslagen ongeloofwaardige verhalen van anonieme getuigen om een politiek doel te bereiken, brengt 4FM grote en onherstelbare schade toe," aldus gedelegeerd bestuurder Jan Caerts van 4FM.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud