3i investeert 30 miljoen euro in Electrawinds

Het beursgenoteerde 3i, een leidinggevende onderneming in private equity en venture capital in Europa, investeert 30 miljoen euro in Electrawinds nv. Electrawinds is de grootste private speler in België voor de productie van hernieuwbare energie. De familie Desender en het managementteam van Electrawinds behouden meer dan 70 procent van het vermogen. "Met dit nieuwe kapitaal kunnen we nieuwe energieprojecten opzetten in binnen- en buitenland", zegt Paul Desender.

(belga) Electrawinds is op vandaag actief in België en Italië. Het bedrijf beschikt momenteel over 45 megaWatt aan wind- en biomassacapaciteit voor het genereren van hernieuwbare of groene energie. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1998 werd reed 100 miljoen euro geïnvesteerd in duurzame energieprojecten.

Electrawinds heeft plannen voor een bijkomende capaciteit van meer dan 400 megaWatt. Door de inbreng van 3i kan Electrawinds zich verder ontwikkelen. In 2007 plant Electrawinds voor meer dan 100 miljoen euro investeringen.

Het vers kapitaal brengt het eigen vermogen van Electrawinds op 50 miljoen euro. Voor dit jaar mikt Electrawinds op een omzet van 22,8 miljoen euro. In 2008 zou de omzet stijgen tot meer dan 100 miljoen euro. Tegen eind dat jaar wil Electrawinds een capaciteit van 600 megaWatt geïnstalleerd hebben.

Volgens Pieter de Jong, directeur van 3i, is de motivatie voor de investering in Electrawinds drieledig: Er zijn groeiperspectieven binnen de markt van de groene energie. Daarenboven beschikt Electrawinds over een ervaren managementteam en worden de toekomstige projecten als kwaliteitsvol ervaren.

3i is in België ondermeer bekend als investeerder in ABX Logistics Worldwide en Aviapartner. Electrawinds is de tweede investering van 3i in duurzame energie in Europa.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud