Advertentie

4Energy Invest kampt met technische problemen

©-

4Energy Invest, dat gespecialiseerd is in hernieuwbare energie, heeft in het eerste kwartaal de opbrengsten met 10 procent zien stijgen. De bedrijfskasstroom viel echter 31,8 procent terug, onder meer door onvoorziene productie-onderbrekingen, hogere personeelskosten en hogere algemene bedrijfskosten. 4Energy Invest heeft het over 'matige resultaten'.

(tijd) - De opbrengsten van de energieproducent op basis van biomassa kwamen in de eerste drie maanden uit op 2,13 miljoen euro, tegen 1,93 miljoen een jaar eerder, een stijging met 10,3 procent. Het bedrijf noemt de groei 'matig'. De warmtekoppelingsinstallaties Amel I en Amel II zijn nu beide volop in exploitatie, wat in het eerste kwartaal van 2008 nog niet het geval was. Het bedrijf kampte echter met een lagere verkoop van warmte, een lagere elektriciteitsprijs en ook met belangrijke onvoorziene onderbrekingen voor beide installaties.

Zo lag Amel I 22 dagen stil en Amel II 19 dagen. 'Deze onderbrekingen zijn voornamelijk te wijten aan niet-passende interventies tijdens de exploitatie die geleid hebben tot het blokkeren van de oververhitters en economizers', klinkt het in een persbericht. 4Energy Invest heeft het langetermijncontract voor de exploitatie en het onderhoud met de externe exploitant stopgezet en zal voortaan de exploitatie en het onderhoud van de installaties in Amel 'intern coördineren'.

De bedrijfskasstroom daalde in het eerste kwartaal met 31,8 procent, van 789.000 tot 538.000 euro. Deze daling is te wijten aan extra kosten om de assen van de warmtekoppelingsinstallaties te verwijderen, aan extra aankopen van elektriciteit tijdens de onderbrekingen van deze installaties, aan hogere personeelskosten, aan hogere algemene kosten en aan kosten verbonden aan de marktwaarde van de warrants die bij de beursintroductie werden toegekend.

Net zoals bij de jaarresultaten geeft 4Energy Invest geen jaarprognose.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud