4Energy naar beurs tegen minimumprijs

©-

De Brusselse groenestroomproducent 4Energy Invest trekt vrijdag aan 6,25 euro per aandeel naar Euronext Brussel. Het bedrijf wordt op 78,2 miljoen gewaardeerd. De groep haalt 22 miljoen euro op, wat aan de onderkant is van de vooropgestelde vork van 22 tot 25 miljoen euro.

foto: 4Energy specialiseert zich in de opwekking van elektriciteit en warmte uit de verbranding van houtafval.

(tijd) - In totaal heeft 4Energy 3.520.000 aandelen uitgegeven, plus 10 procent overtoewijzingsaandelen. Daarvan zit 17,3 procent bij particuliere en 82,7 procent bij institutionele beleggers.

Na de kapitaalverhoging zullen 12.520.090 aandelen 4Energy Invest uitgegeven zijn. Tegen de aanbodprijs van 6,25 euro per aandeel, stemt dit overeen met een marktkapitalisatie van 78,2 miljoen euro.

Alle orders worden voor 100 procent toegewezen.

Het geld dient om nieuwe installaties te financieren. Het bedrijf specialiseert zich in de opwekking van elektriciteit en warmte uit de verbranding van houtafval. Het bedrijf bezit een biomassacentrale in Amel in de Ardennen. Daar wordt elektriciteit en warmte opgewekt door de verbranding van houtresten afkomstig van de uitgebreide lokale houtsector.


Roel Verrycken
roel.verrycken@tijd.be

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud