Aandeelhouders Thenergo keuren kapitaalverhoging goed

©Photo News

De aandeelhouders van Thenergo, een Antwerps bedrijf voor duurzame energie, hebben op de algemene aandeelhoudersvergadering van maandag unaniem een driedelige kapitaalverhoging goedgekeurd.

(tijd) - Thenergo brengt ten eerste een schuldvordering in van de vroegere aandeelhouders van milieubedrijf Leysen Invest, dat in september 2007 door Thenergo werd overgenomen. Deze schuldvordering bedraagt 18 miljoen euro. Dit resulteert in de uitgave van 1.943.844 nieuwe aandelen, aan 9,26 euro per aandeel.

Ten tweede brengen de vroegere Leysen-aandeelhouders nog twee miljoen euro in, wat leidt tot de creatie van 357.143 nieuwe aandelen.

Tot slot brengt het energiebedrijf nog een schuldvordering in van het Amsterdams Effectenkantoor ter waarde van 1.020.000 euro, het equivalent van 97.143 nieuwe aandelen. Het Amsterdams Effectenkantoor trad voor Thenergo op als placing agent bij de beursgang in Brussel en Parijs.

De groep van ex-Leysen-aandeelhouders houdt na deze kapitaalsverhoging 21,7 procent van de aandelen in Thenergo aan, op een totaal aantal van 19.634.137 aandelen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud