Acciona en Enel stellen overnamebod Endesa officieel voor

De Spaanse bouwgroep Acciona en het Italiaanse energieconcern Enel hebben woensdag officieel het document voorgesteld over hun openbaar overnamebod op het Spaanse nutsbedrijf Endesa. Dat gebeurde enkele minuten nadat de Spaanse financiële toezichthouder CNMV zijn fiat had gegeven voor het bod.

(belga) Het overnamebod bedraagt 40,16 euro per aandeel, wat de totale overnamesom voor Endesa op 42,5 miljard euro brengt. Het is twee maanden geldig en gaat in op de dag van de publicatie van het 147 pagina's tellende document over het overnamebod.

Acciona en Enel hebben al 46,01 procent van het Endesa-kapitaal in handen. Dit deel is niet in het overnamebod opgenomen. Met andere woorden, een goedkeuring van 3,99 procent van het kapitaal is al voldoende om het overnamebod te doen slagen.

Het bod is ook onderworpen aan de voorwaarde dat de algemene raad van Endesa binnen de twee maanden bijeenkomt en enkele maatregelen goedkeurt zoals onder meer het stopzetten van de beperking van het stemrecht van maximum 10 procent per aandeelhouder.

Acciona en Enel strijden al maanden om de controle over Endesa en namen het daarbij in het verleden op tegen het Duitse energieconcern E.ON, dat in april de handdoek in de ring gooide.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud