Advertentie
Advertentie

Analisten relativeren impact reorganisatie

'Het samenvoegen van Tractebel en Electrabel heeft veel zin voor wat betreft kostenbeheersing, maar biedt de groep op operationeel vlak geen enkele meerwaarde.' Dat zegt analist Steven De Proost van Dexia.

(tijd) De krant Le Soir schreef woensdag op basis van anonieme bronnen dat Suez-dochter Electrabel plannen heeft om Tractebel in te lijven. De operatie zou 15 tot 20 miljard euro waard zijn.

'Tractebel was enkel nog een holding, en voor Suez was de kostprijs van twee holdings binnen een groep niet langer te verantwoorden', klinkt het bij De Proost. 'De operatie zal louter een technische impact hebben. Ik pas mijn advies voor het aandeel dan ook niet aan.'

KBC Securities-analist Koen Diercx deelt de mening van De Proost. Dierckx waardeert Tractebel op 13,5 miljard euro. 'Maar daarbij wordt geen rekening gehouden met Tractebel Engineering, wat deel uit maakt van een andere divisie. Het is wachten op verdere verduidelijkingen over welke activiteiten er uiteindelijk in de nieuwe afdeling zullen worden opgenomen.'

Volgens Le Soir wil Electrabel zijn productiecapaciteit de komende vijf jaar uitbreiden van 35.000 tot 50.000 megawatt, iets wat Diercxk en De Proost niet lijkt te verbazen. 'Die ambitie kun je bezwaarlijk nieuw noemen', zegt De Proost.

Dierckx herhaalt zijn 'accumulate'-advies voor Suez, en hanteert een koersdoel van 38 euro. Steven De Proost behoudt eveneens zijn koopadvies voor Suez en stelt een koers van 44 euro per aandeel in het vooruitzicht.

Xavier Degraux

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud