Belgen kunnen biodiesel tanken

De Belgische automobilisten kunnen voortaan in de tankstations van Total biodiesel tanken. Dat zei algemeen directeur van Total Belgium, Miguel del Marmol, op een persconferentie.

Het oleochemische bedrijf Oleon produceert als eerste biodiesel in België. Oleon is een van de vier producenten die van de overheid toestemming heeft gekregen om uit de landbouw afkomstige diesel te produceren. De eerste leveringen van zuivere biodiesel hebben midden november plaatsgevonden.

Volgens de algemeen directeur van Total zal de introductie van biodiesel op de Belgische markt progressief zijn. "In 2006 zullen we 3,37 procent biodiesel verwerken in de klassieke diesel. In 2007 zal dat 4,29 procent zijn en in 2010 bereiken we het percentage van 5,75 dat opgelegd werd door Europa", zei Chris Depreeuw, directeur van Oleon Biodiesel.

De allereerste biodieseltankbeurt vond vandaag/donderdag plaats in het tankstation naast de autosnelweg in Nijvel, in aanwezigheid van minister van Middenstand en van Landbouw Sabine Laruelle en haar collega van Leefmilieu en Pensioenen, Bruno Tobback

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud