BP 'vangt' 60% ontsnappende olie

Een schip vaart doorheen de olie die voor de kust van Louisiana in zee lekt nadat het platform Deepwater Horizon zonk (Foto AFP)

De Britse oliereus BP heeft donderdag bevestigd dat in de Golf van Mexico ongeveer drieduizend vaten olie per dag opgepompt worden dankzij de opvanginstallatie die vorig weekend geplaatst werd. Dat is zo'n zestig procent van de vijfduizend vaten die er dagelijks ontsnappen.

(belga) - De hoeveelheid gas en olie die voortaan via de opvangpijp opgevangen wordt, 'wordt geschat op ongeveer drieduizend vaten olie per dag en zowat veertien miljoen kubieke voet (of zo'n 400.000 kubieke meter) per dag', zegt BP in een persbericht.

De oliereus zei maandag dat dankzij de installatie duizend vaten per dag zouden kunnen worden opgevangen. Dinsdag kwam er bericht dat er dagelijks tweeduizend vaten gerecupereerd konden worden.

Volgens BP blijft men werken aan de herstellingen om het lek te dichten met onder meer vloeibare producten. Die operatie zou 'de komende dagen' moeten starten, aldus BP.

Tot nu toe kon BP naar eigen zeggen al ongeveer 187.000 vaten vloeibare olie opvangen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud