Advertentie

Cirelli sluit uitstel BAV niet uit

Gaz de France is zeker van zijn strategie en doelstellingen, maar de fusie met Suez zal ervoor zorgen dat we sneller zullen groeien en sterker zullen staan.' Dat zei Jean-Francois Cirelli, de gedelegeerd bestuurder van Gaz de France, bij de bekendmaking van de jaarresultaten.

(tijd) Cirelli wou geen commentaar geven op de discussie die momenteel in Frankrijk leeft over de fusie met Suez. Hij herhaalde dat hij van de raad van bestuur enkel een mandaat heeft gekregen om de fusie met Suez voor te bereiden. Een alternatief voor de fusie is er momenteel niet, zegt hij.

Momenteel heeft de Franse regering het decreet voor de privatisering van GdF nog niet ondertekend. Vermits die privatisering noodzakelijk is voor het succes van de fusie, kan het project enige vertraging oplopen, zegt Cirelli. 'De agenda voor het project is afhankelijk van verschillende elementen. Het decreet over de privatisering is er daar e e n van. Als dit decreet niet ondertekend wordt, kan de buitengewone aandeelhoudersvergadering van Gaz de France met enkele dagen of weken worden uitgesteld, maar momenteel is daar nog geen duidelijkheid over.' Momenteel is de BAV gepland op 25 juni.

Gaz de France herziet zijn winst- en omzetdoelstellingen voor de periode 2005-2008 niet ondanks de recordcijfers voor 2006. 'Die doelstellingen waren al ambitieus, maar realistisch', zegt Cirelli daarover aan Tijd-Nieuwslijn. Maar volgens de GdF-topman zullen de fusievoorwaarden met Suez daardoor niet veranderen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud