Courante bedrijfswinst Suez stijgt 21,3%

De Franse nutsgroep Suez heeft in het eerste kwartaal van 2007 een courante bedrijfswinst geboekt van 1,454 miljard euro. Dat is 21,3 procent meer dan in de overeenkomstige periode van 2006, toen 1,2 miljard werd geboekt.

(tijd) De omzet steeg in het eerste kwartaal met 3,4 procent tot 12,2 miljard, van 11,8 miljard een jaar eerder. Dat meldt Suez in een persbericht.

Het omzetcijfer is iets lager dan de gemiddelde verwachting van analisten. Dexia en KBC Securities rekenden gemiddeld op 12,35 miljard euro. Vooruitzichten voor het courant operationeel resultaat gaven zij niet.

De interne omzetgroei, dit is zonder het positief effect van de gasprijs, bedroeg 3,7 procent. Zonder de klimaatimpact, in casu de uitzonderlijk zachte winter, zou de omzet met 7,5 procent zijn gestegen.

In brutotermen groeide de omzet met 400 miljoen euro. Interne groei tekende voor +421 miljoen, de hogere gasprijs voor +134 miljoen, wijzigingen in de consolidatiekring voor -36 miljoen en wisselkoerseffecten voor -120 miljoen.

De toename van het courant operationeel resultaat schrijft Suez toe aan de verbeterde rendabiliteit in elektriciteit en LNG in Noord-Amerika, en aan de vakgebieden diensten aan energie en afvalbeheer in Europa.

De nettoschuld bedroeg aan het einde van het eerste kwartaal 10,2 miljard euro, tegen 10,4 miljard eind 2006.

Volgens Suez beantwoorden de operationele prestaties tijdens het eerste kwartaal aan de verwachtingen van de groep. Suez bevestigt dan ook zijn doelstelling in 2007 een ebitda-groei van meer dan 10 procent te realiseren en een groei van meer dan 15 procent van het courant operationeel resultaat.

Koen Lambrecht koen.lambrecht@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud