Delegatie Lukoil uitgenodigd voor gesprekken in Irak

Een delegatie van Lukoil, de grootste Russische private oliemaatschappij, is door de Iraakse regering uitgenodigd om in Bagdad te komen praten over een hernieuwing van de Russische oliecontracten in dat land. Dat meldt de Iraakse premier Noeri al-Maliki.

(belga) - 'We hebben afgesproken dat de bestuurders van Lukoil binnenkort in Bagdad langs zullen komen om met onze minister van Olie in gesprek te gaan', aldus al-Maliki in een gesprek met de Russische krant Vremya Novostei.

'De Iraakse regering heeft ideeën voor contracten die aan de behoeften van dit bedrijf zouden kunnen beantwoorden en tegelijkertijd met ons beleid zouden overeenstemmen', aldus de Iraakse premier.

In 1997 tekende Lukoil een miljardencontract over de uitbating van het olieveld West Qurna 2. Maar nog vóór de Amerikaanse invasie werd de oliegigant het land uit gezet vanwege onenigheid met het regime van Saddam Hoessein.

Dit contract 'kan worden hernieuwd of misschien gaan we met andere bedrijven samenwerken. Dat is allemaal onderwerp van de besprekingen waarvoor we (Lukoil) in Bagdad hebben uitgenodigd', aldus de Iraakse premier. 'We zouden zeer content zijn als Lukoil de exploratierechten zou krijgen', voegt hij eraan toe.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud