Distrigas geeft Fluxys mandaat voor beheer transitcontracten

Distrigas heeft Fluxys het mandaat verleend om vanaf 1 januari 2007 het beheer en de commercialisering te verzorgen van de transitcapaciteiten van Distrigas in België. Dat melden Fluxys en Distrigas in een gezamenlijk persbericht.

(tijd) Het beheer en de commercialisering van de transitcapaciteiten werden tot nu toe verzorgd door Distrigas-dochter Distrigas & Co.

Fluxys mag meer bepaald in naam en voor rekening van Distrigas het beheer van de bestaande aardgastransitcontracten tussen Distrigas & Co en haar klanten verzorgen, en ook de nieuwe aardgastransitcontracten afsluiten. Het mandaat heeft geen impact op de waarde of het risicoprofiel van Fluxys, Distrigas en Distrigas & Co, benadrukken de bedrijven.

Distrigas & Co is de Distrigas-dochter die instaat voor de ontwikkeling van de internationale activiteiten zoals LNG-shipping, de voortverkoop van transitcapaciteit in België en transportcapaciteit buiten België. Wat de verkoop van transit in België betreft, gaat het om capaciteit in de leiding Zeebrugge-Blaregnies en de leiding Zeebrugge-Zelzate/Eynatten.

Fluxys wordt door het akkoord het enige contactpunt voor alle huidige en potentiële shippers voor aardgastransit in België, besluit het persbericht.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud