'Duizenden banen op de helling bij Shell'

©BLOOMBERG NEWS

De Brits-Nederlandse oliegigant Shell is van plan duizenden werknemers te ontslaan. Het bedrijf zou een belangrijk deel van zijn informaticadiensten uitbesteden. Dat blijkt althans uit interne documenten die zondag zijn uitgelekt op internet. Wat de gevolgen zijn voor de Belgische werknemers van Shell is niet bekend.

(belga) - In een mail van 19 december spreekt Goh Swee Chen, de verantwoordelijke voor de informaticainfrastructuur van de oliegroep, van een saneringsplan dat "belangrijk" zal zijn en dat zou kunnen leiden tot een periode van onzekerheid.

Op de site royaldutchshellplc.com, die dienst doet als forum voor ontevreden Shell-werknemers, is sprake van duizenden ontslagen. Op de site zegt een anonieme werknemer van Shell dat de sanering 3.200 van de 3.600 werknemers van de IT-afdeling kan treffen.

Een woordvoerder van Shell wilde zondag niet reageren op de berichten, maar bevestigde wel dat de oliegroep een reorganisatie doorvoert om de kosten te beperken.
Bij Shell werken in totaal 108.000 mensen, van wie 3.000 op de zetel in Londen.

Het is niet bekend of de reorganisatie van de informatica-afdeling van de Brits-Nederlandse oliegigant Shell gevolgen zal hebben voor de werknemers in België. Dat zegt woordvoerder Wim van de Wiel van Shell.

'Het klopt inderdaad dat Shell de IT-afdeling gaat reorganiseren om de kosten te beperken', zegt van de Wiel. In België werken zo'n 500 mensen voor Shell. 'Maar er is geen echt ICT-kantoor in België. De meeste mensen werken in onder meer opslagplaatsen voor brandstoffen.' Van de Wiel voegt er nog aan toe dat er in maart meer duidelijk zal zijn over de gevolgen van deze reorganisatie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud