E.ON gaat 1,5 miljard euro besparen

Foto Reuters ©REUTERS

Het Duitse energieconcern E.ON wil tegen 2011 de kosten drukken met 1,5 miljard euro. Daarbij wordt niet uitgesloten dat er jobs geschrapt zullen worden.

(belga) - Dat heeft E.ON dinsdag meegedeeld.

De maatregelen zijn gericht op de hele waardeketen en op alle operaties, stelt E.ON. "Ze zijn bedoeld om de efficiëntie en de productiviteit te verbeteren, de structuren en processen te optimaliseren, en onnodige bureaucratie te vermijden." Het plan moet nog in detail worden uitgewerkt.

"Er kan niet uitgesloten worden dat het programma gevolgen heeft voor de werkgelegenheid", stelt E.ON. Het kan in individuele afdelingen en in beperkte omvang tot personeelsafbouw komen, verduidelijkt E.ON-topman Wulf Bernotat.

Het energieconcern kondigde dinsdag ook miljardenafschrijvingen aan: van 1,5 miljard euro bij US Midwest en van 1,8 miljard euro op de operaties in Italië, Frankrijk en Spanje.

De afschrijvingen zullen een impact hebben op de nettoresultaten van E.ON over 2008, maar niet op de operationele resultaten. Het concern verwacht dat de operationele winst (ebit) over 2008 7 tot 8 procent hoger zal liggen dan over 2007. E.ON wil ook het dividend verhogen met bijna 10 procent tot 1,50 euro.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud