Advertentie

E.ON wil zich tevredenstellen met Endesa-minderheid

De Duitse energiereus E.ON heeft officieel meegedeeld dat het zich eventueel tevreden wil stellen als minderheidsaandeelhouder van het Spaanse nutsbedrijf Endesa. E.ON streeft er volgens een woordvoerster wel nog steeds naar meerderheidsaandeelhouder te worden van het Spaanse elektriciteitsbedrijf. De looptijd van het voorstel eindigt op 29 maart.

Dusseldorf (dpa) Het grootste Duitse energieconcern biedt 38,75 euro per Endesa-aandeel, of 41 miljard euro voor de totaliteit. Algemeen bestuurder Wulf Bernotat kondigde enkele weken geleden al aan dat E.ON zich ook met een minderheidspositie tevreden zou stellen en op andere manieren zou proberen meerderheidsaandeelhouder te worden.

De overname van Endesa was voor E.ON door de onverwachte instap van het Italiaanse stroomconcern Enel opnieuw onzeker geworden. Naast Enel, dat reeds 25 procent van de aandelen van Endesa in handen heeft, bezit het Spaanse concern Acciona eveneens een aandelenpakket van 21 procent. De beide ondernemingen staan afwijzend tegenover de overnameplannen van E.ON. Volgens persberichten vonden de voorbije dagen gesprekken plaats tussen E.ON en Acciona over een ruiltransactie. De beide ondernemingen namen daarover geen standpunt in.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud