Advertentie
Advertentie

Eldepasco vraagt vergunningen aan voor zeewindpark

Het consortium Eldepasco heeft een geïntegreerde vergunning aangevraagd voor het plaatsen van windturbines op de Noordzee en de aanleg van de nodige elektriciteitsinfrastructuur. Bij goedkeuring van de vergunningsaanvraag zullen de eerste bouwwerken begin volgend jaar starten.

(tijd) - Met de aanvraag van de milieu- en bouwvergunning, gaat het 760 miljoen euro kostende project Eldepasco naar de volgende fase. Het consortium kreeg midden 2006 al een concessie voor de bouw van een windpark van 216 megawatt op 35 kilometer voor de Belgische kust. Maar nadien bleef het vrij stil rond de concrete plannen.

Eldepasco heeft ook nog niet uitgemaakt hoeveel windturbines het zal bouwen. De onderhandelingen met leveranciers zijn aan de gang. Wel maakt het bedrijf zich sterk dat de voorbereidende bouwwerken begin volgend jaar kunnen starten. Een jaar later zou het park operationeel zijn. Deze timing gaat ervan uit dat de vergunningen tegen september binnen zijn. 

Eldepasco is het derde grote Belgische zeewindmolenproject. Pionier C-Power is bezig met de bouw van zijn park en Belwind onderhandelt over de financiering van zijn project.  

Het consortrium Eldepasco bestaat uit 4 bedrijven

  • Het groenestroombedrijf Electrawinds
  • Bouwbedrijf Depret
  • Windmolenparkontwikkelaar Aspiravi
  • WE-Power, een onderdeel van de distributiegroup Colruyt
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud