Advertentie

'Electrabel gaat Tractebel inlijven'

Suez maakt zich op om zijn energiedivisie te reorganiseren. Daarbij zou Suez-dochter Electrabel Tractebel inlijven. Dat schrijft de krant Le Soir woensdag op basis van anonieme bronnen.

De operatie heeft een totale waarde van zo'n 15 à 20 miljard euro. Als reden voor de herschikking geldt in de eerste plaats meer efficiëntie: alle energie-activiteiten worden op die manier gegroepeerd bij Electrabel, met een betere inzet van mensen en middelen tot gevolg.

De transfer van activa tussen Electrabel en diens moedermaatschappij zou die eerste ook opzadelen met schulden ten voordele van Suez. Dat kan Suez financieel aantrekkelijker te maken in het licht van de geplande fusie met Gaz de France. Op die manier vertrekt Suez van een sterkere positie en kan ze interessantere fusievoorwaarden bekomen.

Een andere optie is dan weer de overname van een concurrent. Volgens Le Soir zou Suez momenteel met veel belangstelling het dossier van Gaz Natural volgen. Die Spaanse gasproducent staat immers geïsoleerd na de mislukte overname van Endesa.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud