Electrabel krijgt Franse SHEM nagenoeg volledig in handen

De Suez-dochter Electrabel drijft haar belang in de Franse elektriciteitsproducent SHEM (Societe Hydro-Electrique du Midi) op van 40 tot 99,6 procent. Electrabel neemt hiertoe het 59,6 procent-belang van de SNCF in SHEM over en telt daarvoor 504,5 miljoen euro neer.

(tijd) Dat meldt Suez in een persbericht.

In de overeenkomsten tussen Electrabel en SNCF was een verkoopoptie voorzien voor SNCF voor haar belang in SHEM. Een eerste schijf van 40 procent kwam vrij op 20 januari 2005. Op 20 december jl. verwierf Electrabel een tweede schijf van 59,6 procent.

SHEM baat in de Pyreneeën en in het Centraal Massief 49 hydraulische centrales uit, goed voor een totaal opgesteld vermogen van 773 MW.

Deze overname illustreert volgens het persbericht "het beleid van de Groep om een vooraanstaande speler te zijn op de Franse energiemarkt". De productiecapaciteit van Electrabel in Frankrijk bestond tot dusver uit 2.937 MW hydraulisch basisvermogen (via Compagnie Nationale du Rhône) en 1.110 MW kernenergie (via de centrales van Choos en Tricastin).

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud