Elia haalt makkelijk 1 miljard euro op

Daniel Dobbeni, de algemeen directeur van Elia ©AFP

Elia heeft dinsdag gemakkelijk 1 miljard euro opgehaald via een obligatielening. De vraag was meer dan 5 keer groter dan het aanbod, en na minder dan een uur was de transactie, die enkel toegankelijk was voor institutionelen, al afgerond. Dat laat Elia dinsdag nabeurs weten in een persbericht.

(tijd) -Elia gaat het geld gebruiken om een aandeelhouderslening te herfinancieren die in september 2009 vervalt. Ook zullen kortetermijnleningen en commercial paper programma's worden terugbetaald.

De obligatie-uitgifte viel uiteen in twee schijven: een schijf van 500 miljoen euro op 4 jaar en een schijf van 500 miljoen euro op 7 jaar. Op die eerste schijf bedraagt de coupon 4,5 procent, op de tweede 5,625 procent. Deutsche Bank, ING, Fortis en BNP Paribas traden op als leadmanagers, Dexia was co-manager.

De obligatie-uitgifte volgde op een Europese roadshow van de Belgische hoogspanningsnetbeheerder. De institutionele investeerders reageerden erg positief. Er werd meer dan 5,3 miljard euro aangeboden, terwijl het aanbod beperkt was tot 1 miljard euro.

Ook onder meer Bekaert en AB InBev haalden recent met gemak honderden miljoen euro's op via obligatieleningen.

PDG

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud