Advertentie
Advertentie

Enel in partnerschap met Duferco voor verkoop energie in België

Enel, de grootste stroomproducent van Italië, heeft een samenwerking ondertekend met staalproducent Duferco voor de bouw van energiecentrales en de verkoop van elektriciteit in België. Beide bedrijven plannen de bouw van een centrale van 485 megawatt in Wallonië, zo maakte Enel woensdag bekend.

(bloomberg/belga) - Er zijn ook plannen voor de bouw van een centrale van 65 megawatt, die gebruik zal maken van de gassen van de staalfabriek in Marcinelle. Enel wil zijn verkopen buiten Italië, waar het botst op mededingingsgrenzen, verhogen. Het heeft 15 miljard euro opzij gezet voor overnames en bouw van centrales in Spanje, Frankrijk, Oost-Europa en Amerika. 'Enel heeft interesse in de Belgische elektriciteitsmarkt als onderdeel van zijn expansiestrategie in West-Europa', aldus het Italiaanse nutsbedrijf.

De samenwerking zal stroom produceren om te voldoen aan de nood van Duferco en voor de verkoop aan derden. Enel en Duferco gaan ook andere opportuniteiten evalueren voor de ontwikkeling op de Belgische markt, luidt het nog bij Enel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud