Advertentie

Enel schopt het in 48 uur tot hoofdaandeelhouder van Endesa

Het Duitse energieconcern E.ON komt bij de geplande overname van het Spaanse energieconcern Endesa steeds meer onder druk te staan. De Italiaanse energieproducent Enel is binnen de 48 uur uitgegroeid tot hoofdaandeelhouder.

(belga) Enel investeerde zowat 8,9 miljard euro om nu al zeker 21,6 procent van de aandelen van Endesa in handen te hebben.

Samen met het Spaanse Acciona (21 procent) en de staatsholding Sepi (bijna 3 procent) kan Enel de plannen van E.ON om 50,1 procent van het kapitaal van het grootste Spaanse energieconcern in handen te krijgen, ernstig in gevaar brengen.

Enel vroeg donderdag al aan de Spaanse energiecommissie de toelating om zijn belang op te trekken tot 24,9 procent, wat ondertussen mogelijk al gebeurd is. Vanaf net daarboven is een openbaar overnamebod verplicht.

E.ON biedt de aandeelhouders van Endesa 38,75 euro per aandeel. Dat waardeert Endesa op 41 miljard euro voor 100 procent van het kapitaal. De Duitsers meldden eerder deze week dat ze hun overnamebod niet introkken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud