ENI biedt op resterende Distrigas-aandelen

©BLOOMBERG NEWS

ENI, de Italiaanse energiegroep die sinds kort hoofdaandeelhouder is van Distrigas, brengt een verplicht overnamebod uit op de aandelen van de Belgische aardgasdistributeur die het nog niet in bezit heeft. Het gaat daarbij om de belangen van de Belgische gemeenten en de aandelen die nog op de beurs van Brussel noteren. Dat meldt de Belgische beurswaakhond, de CBFA, dinsdagmiddag in een persbericht.

Als gevolg van die deal is ENI nu verplicht een bod uit te brengen op de aandelen die het nog niet in bezit heeft. Het gaat daarbij om het belang van ruim 31 procent die Publigas, de holding van de Belgische gemeenten, in handen heeft, en om de Distrigas-aandelen die noteren op de Brusselse beurs.

ENI biedt 6.809,64 euro per aandeel Distrigas, en een certificaat dat recht geeft op een deel van de mogelijke bijkomende vergoeding die Distrigas kan ontvangen op de eerdere verkoop van haar transitactiviteiten aan de netwerkbeheerder Fluxys. Distrigas verkocht die transitactiviteiten, Distrigas & Co. genoemd, afgelopen zomer aan Fluxys voor 958 miljoen euro. De transitactiviteiten werden toen gewaardeerd op minstens 350 miljoen euro. Maar daar kan nog een bonus bovenop komen als de activiteiten binnen de vijf jaar meer waard blijken te zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud