Gaz de France boekt bijna 10 procent hogere kwartaalomzet

Het Franse gasbedrijf Gaz de France, dat een fusie voorbereidt met de energiegroep Suez, heeft in het derde kwartaal een omzet gerealiseerd van 4,35 miljard euro. Dat is net geen 10 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

(tijd) - Over een periode van negen maanden viel de omzet weliswaar met 6,5 procent terug tot 18,1 miljard euro, zoals analisten verwachtten.

In Frankrijk daalde de winst over de eerste negen maanden met 7 procent tot 10,32 miljard euro. Die terugval is volgens Gaz de France in hoofdzaak te wijten aan het uitzonderlijke milde weer in de eerst helft van dit jaar. Buiten Frankrijk haalde groep een omzet van 7,82 miljard euro. Dat is goed voor meer dan 40 procent van de totale omzet van Gaz de France.

Gaz de France herhaalt ook zijn financiële doelstellingen voor 2007. "2007 zal een jaar van consolidatie worden. De bruto operationele marge zal in lijn liggen met die van 2006." Het bedrijf gaat er in zijn vooruitzichten wel van uit dat de weersomstandigheden voor het vierde kwartaal dezelfde zullen zijn als in de laatste drie maanden van vorig jaar.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud