Advertentie

IFRS drukt nettowinst 4Energy Invest

©-

4Energy Invest, gespecialiseerd in hernieuwbare energie, heeft over 2008 de winst zien halveren ten opzichte van het jaar voordien. Een en ander is het gevolg van de IFRS-boekhoudregels. Op operationeel vlak presteert het bedrijf ruwweg volgens de verwachtingen.

(tijd) - De nettowinst kwam uit op 505.000 euro, tegen 1,2 miljoen euro over 2007. 4Energy moest, onder IFRS, de renteswaps op een deel van de kredietfaciliteiten voor de warmtekrachtkoppelingsinstallatie Amel I en de warrants van de beursgang aan marktwaarde waarderen. Dat resulteerde in substantiële afwaarderingen.

Op het vlak van de bedrijfskasstroom (ebitda) presteerde 4Energy wel volgens de verwachtingen: meer dan een verdubbeling tot 4,6 miljoen euro. 4Energy trok pas eind juni vorig jaar naar de beurs. Een dividend komt er vooralsnog niet.

VOORUITZICHTEN

 

KE4Energy nam ook een reeks maatregelen om de operationele prestaties te verbeteren. Tenslotte zijn de prijzen voor elektriciteit gewonnen uit Amel I en Amel II op de spotmarkt volgens het bedrijf momenteel 'uitzonderlijk laag'. Dat zou tegen eind 2009 moeten verbeteren.

Daar staat tegenover dat het eerste kwartaal op operationeel vlak onder de verwachtingen van het management is gebleven.

KE

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud