Indiase windturbinefabrikant Suzlon verhoogt bod op Duitse REpower

Het Indiase windenergiebedrijf Suzlon Energy Ltd heeft dinsdag het overnamebod op zijn Duitse sectorgenoot REpower Systems AG verhoogd. De Indiërs bieden nu 1,22 miljard euro of 150 euro per aandeel, wat meer is dan het Franse Areva, dat ook geïnteresseerd is in windenergie.

(belga) Suzlon is de grootste producent van windturbines van Azië. Het bedrijf heeft de voorbije dagen via zijn Duits filiaal 7,7 procent van het kapitaal van REpower in handen gekregen.

Vorige maand bood Areva 140 euro per aandeel voor REpower, wat ook al 30 procent meer was dan een eerder bod van 105 euro. Areva bezit meer dan 30 procent van de aandelen van REpower.

Het hogere bod van Suzlon is geldig tot 20 april, maakte het bedrijf dinsdag bekend. "REpower blijft een strategisch belangrijk activum, zowel geografisch als voor de productmix met onshore en offshore-producten (voor land en in zee, nvdr)", verklaarde André Horbach, groep ceo.

Suzlon werkt voor zijn bod samen met het Portugese Martifer. De Indiërs kochten vorig jaar al het Belgische Hansen Transmissions (Eve holding), eveneens actief in de sector van windturbines.

Analisten zien in de biedingstrijd voor REpower een symbool voor het toenemend belang van alternatieve energiebronnen. Regeringen wereldwijd kiezen onder druk van de opwarming van de aarde steeds meer voor milieuvriendelijke energieproductie.

foto REpower

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud