Raad van bestuur Electrabel beslist tot aankoop Suez-Tractebel

De raad van bestuur van Electrabel heeft op 19 juli unaniem de aankoop van de participatie van Suez in Suez-Tractebel (99,97%) goedgekeurd voor een bedrag van 18,2 miljard euro. Gezien het een operatie betreft die binnen de Groep Suez wordt gerealiseerd, omvat dit bedrag geen enkele controlepremie. De transactie werd dinsdag uitgevoerd.

(belga) Dat blijkt uit een door Electrabel dinsdag nabeurs verspreid persbericht.

Deze operatie werd n,aar verluidt bestudeerd door een comité van onafhankelijke bestuurders, hierin bijgestaan door een door hem gekozen juridisch en financieel adviseur. Dit comité heeft de billijkheid en de pertinentie van de operatie, voor Electrabel, vastgesteld.

De voornaamste operationele activa van Suez-Tractebel zijn: Suez Energy International, het studiebureau Tractebel Engineering en de participaties in Distrigas en Fluxys.

"Zowel vanuit strategisch oogpunt als op organisatorisch vlak, versterkt de aankoop het ontwikkelingspotentieel van Electrabel binnen de Suez Groep in alle regio's van de wereld en draagt bij tot een versterking van de synergie binnen Suez meer bepaald de convergentie gas-elektriciteit en haar capaciteiten om nieuwe projecten te ontwikkelen", aldus het communiqué

Deze optimalisatie van de structuren van de Groep en van haar financieel beheer, wijzigt geenszins de bestaande operationele organisatie, zo wordt tot slot gesteld, waaronder de organogrammen voor Suez Energie International noch voor Suez Energie Europe.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud