Rechter stelt raad van bestuur GdF uit

De gasmaatschappij Gaz de France kan woensdagmorgen geen raad van bestuur houden. Dat heeft een Franse rechtbank beslist. Op de agenda van de raad stond de fusie met de nutsgroep Suez.

(tijd) Door de uitspraak van de rechtbank vergroot de kans dat de aandeelhouders pas in de lente van volgend jaar hun stem over de fusie kunnen laten horen.

De beslissing van de rechtbank komt na een klacht van de Europese ondernemingsraad van Gaz de France. Zij kon de rechtbank overtuigen dat ze over te weinig informatie beschikken over de geplande fusie tussen Gaz de France en Suez, waardoor ze geen deftig advies over het project kan geven.

GdF heeft al aangekondigd in beroep te zullen gaan tegen de beslissing. De Franse gasmaatschappij had woensdagmorgen een raad van bestuur gepland om de modaliteiten van de fusie met nutsgroep Suez te bespreken. Ook Suez heeft morgenvroeg een vergadering belegd. Beide groepen wilden de goedkeuring van hun management krijgen, vooraleer de aandeelhouders te laten stemmen over de fusie op 29 december.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud