Advertentie

Reibel koestert Europese ambities

De logistieke groep Reibel bergt de plannen op voor een beursnotering van zijn energiedochter Belpower Italia. De hyperambitieuze gedelegeerd bestuurder van Reibel, Giovanni Esposito, ontvouwde wel steile groeiplannen voor de energiedivisie Belpower. Een toekomstige kapitaalverhoging moet Reibel klaarstomen voor de continumarkt.

(tijd) Esposito riep analisten, pers en investeerders bijeen om toelichting te geven over de 160 miljoen euro die het bedrijf heeft geïnvesteerd in hernieuwbare energie. Een gigantisch groot bedrag voor een bedrijf dat 0,5 miljoen euro ophaalde bij zijn beursgang op de Vrije Markt eind 2005. Sindsdien ontpopte het aandeel zich als een van de favorieten bij kleine beleggers. Het aandeel sloot gisteren 2,8 procent hoger af op 18,96 euro tegenover een introductiekoers van 3,81 euro.

De koers van het aandeel anticipeert op een mogelijke forse opwaardering van Reibels energiedivisie Belpower. Esposito kondigde vorig jaar de beursgang van Belpower Italia aan, een filiaal dat enorme hoeveelheden zonnepanelen wil installeren in het zuiden van Italië. Die operatie wordt nu afgelast.

'We ontwikkelen zonne-energieactiviteiten in Spanje, Duitsland, de Verenigde Staten en vele andere landen. We brengen al die activiteiten later onder de koepel Belpower International naar de beurs ', zegt Esposito.

Ondertussen gaat de groep Reibel wel voor 2,2 miljoen euro obligaties uitschrijven. Nadien plant Esposito een kapitaalverhoging bij moederbedrijf Reibel. Die operatie zal in de tientallen miljoenen euro lopen en maakt Reibel klaar voor de gereglementeerde continumarkt, zegt Esposito.

De ambitieuze ondernemer en vlotte prater slaagde er al in activiteiten uit te bouwen waar niemand in geloofde. Maar zijn grote plannen en het gegoochel met tientallen miljoenen euro worden door heel wat waarnemers met een dosis argwaan bekeken.

Zo blijkt uit de toelichting van Esposito dat de 160 miljoen euro aan investeringen nog allemaal moeten worden gerealiseerd. Reibel wil fors investeren in zonne-energie in Italië en plant grote zonneparken op terreinen van Ford-autofabrieken in Valencia, Bordeaux en Saarlouis. Die projecten zijn bijzonder rendabel en komen er zeker, garandeert Esposito. 'De contracten met Ford zijn door de topman getekend. In de aanbestedingsprocedure hebben we grote concurrenten als BP en Endesa verslaan', zegt Esposito.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud