Advertentie

Ruzziconi met eigen bedrijf naar Vrije Markt

Bernard Ruzziconi ©Lieven Van Assche

De flamboyante ‘koning van de Vrije Markt’ Bernard Ruzziconi brengt een bedrijf naar de beurs dat hij zelf leidt. Het zonnepanelenbedrijf Photonike werd nauwelijks een maand geleden opgericht, maar de beursplannen doen nog om andere redenen de wenkbrauwen fronsen.

(tijd) - Ruzziconi was met zijn adviesbureau Small Caps Finance (SCF) de drijvende kracht achter tal van geslaagde en minder geslaagde beursintroducties van kmo's op de Brusselse Vrije Markt, het niet-gereglementeerde hoekje van Euronext.

Nu zoekt Ruzziconi geld voor Photonike dat zonnestroomparken wil installeren in Italië. Photonike werd in december opgericht door SCF en drie Italianen met het wettelijke minimumkapitaal van 61.500 euro.

Voor de bouw van zonnestroomparken en een eigen zonnepanelenfabriek wil Ruzziconi  2,5 miljoen euro aan kapitaal ophalen. De nieuwe aandelen kosten 4 euro per stuk, of vier maal de waarde bij de oprichting vorige maand.

Ruzziconi verwacht blijkbaar een verdere koersexplosie want Photonike geeft ook converteerbare obligaties uit die na 2 jaar kunnen worden omgezet in aandelen aan een koers van 10 euro.

Opmerkelijk is de beslissing om beleggers voor minimum 50.000 euro te laten intekenen, waardoor een door de beurswaakhond CBFA goedgekeurd prospectus niet nodig is. De eigenlijke beursgang zou dan pas na deze private plaatsing volgen.

Nog opmerkelijker is dat het idee van Photonike erg veel lijkt op de Italiaanse zonne-energieplannen van Belpower Italia, een bedrijf dat SCF twee jaar geleden naar de beurs wou brengen. De eigenaar Giovanni Esposito (Reibel) besliste echter na zware onenigheid met Ruzziconi om af te zien van deze beursplannen.    DA

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud