RWE betaalt nog 7,3 miljard voor Essent

Foto EPA ©EPA

De Duitse energiegigant RWE betaalt uiteindelijk 7,3 miljard euro voor de overname van het Nederlandse Essent. In februari, toen het overnamecontract werd getekend, ging het om 9,3 miljard euro.

(belga) - Intussen is de kerncentrale Borssele buiten de deal gebleven in afwachting van de uitkomst van een rechtszaak. Bovendien wilde de Europese Commissie alleen toestemming geven voor de overname, als Essent haar belang van 51 procent in het energiebedrijf van Bremen afstoot. Ook dat is niet meer in de overnamesom verwerkt.

Essent en RWE maakten woensdag bekend dat de transactie is afgerond en dat RWE 100 procent van de aandelen heeft overgenomen van Nederlandse gemeenten en provincies. Essent bezit de helft van de aandelen in de kerncentrale. De andere aandeelhouder van Borssele, het energiebedrijf Delta, wil niet dat de kerncentrale in private handen komt. Het belang van Essent in Borssele is overgedragen aan de oude aandeelhouders van Essent.

Toen het contract werd getekend, was al duidelijk dat het netwerkbedrijf van Essent in publieke handen moest blijven. Ook Essent Milieu zou buiten de overname blijven. Dit bedrijf is wel in de etalage gezet, maar niet verkocht. Ook Essent Milieu blijft van de voormalige aandeelhouders van Essent. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud