Shell: voorzieningen afdoende voor afwikkeling reserveclaims

Energiebedrijf Shell verwacht dat de in 2006 genomen voorzieningen afdoende zijn om alle claims inzake de reservekwestie af te wikkelen. Vorig jaar reserveerde Shell een bedrag van USD 500 miljoen voor de lopende rechtszaken in deze kwestie.

(betten) 'De voorziening die we hebben genomen is genoeg om de zaken af te wikkelen', zo stelde Beat Hess, 'legal director' van Shell, woensdag tijdens een persconferentie.

Vandaag kondigde het bedrijf aan dat een schikking van USD 352,6 miljoen is getroffen met beleggers buiten de VS en in Europa. Shell zal de komende weken ook een schikkingsvoorstel voorleggen aan Amerikaanse beleggers. De omvang daarvan zal volgens Hess zo'n USD 80 miljoen bedragen.

Van de schikking met beleggers buiten de VS is USD 340,1 miljoen bestemd voor beleggers die in de periode van april 1999 tot maart 2004 aandelen Shell kochten buiten de VS.

Verder is USD 12,5 miljoen beschikbaar voor en te verdelen onder alle aandeelhouders die een geldige claim hebben ingediend en USD 6,25 miljoen is bestemd voor de VEB en vergelijkbare organisaties die individuele beleggers assisteren.

Shell moest in 2004 bijna een derde van haar bewezen reserves afboeken, omdat ze niet waren geboekt volgens de regels van de Amerikaanse SEC.

Maaike Noordhuis maaike@bfn.com

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud