Suez, La Caixa en Hisusa lanceren overnamebod op Spaanse Agbar

Het Franse energie- en nutsconcern Suez, de financiële groep La Caixa en de holding Hisusa lanceren een overnamebod op de aandelen van het Spaanse milieubedrijf Agbar die zij nog niet in handen hebben. De drie bieden 27 euro per aandeel Agbar, het dividend over 2006 niet meegerekend.

De Agbar-toren in Barcelona, waar de hoofdzetel van Agbar is gevestigd. (foto: belga)

(tijd) - Agbar, voluit Sociedad General de Aguas de Barcelona, is momenteel al voor 49,7 procent in handen van Suez, La Caixa en Hisusa. Hisusa, momenteel de hoofdaandeelhouder van Agbar, wordt voor 51 procent gecontroleerd door Suez' nutsdochter Suez Environnement. De overige 49 procent is in handen van La Caixa. Suez en La Caixa willen wel Agbars notering op de beurs van Madrid behouden. Zij mikken op een free float van 30 tot 33 procent. Suez en La Caixa willen naar eigen zeggen hun aandeelhouderschap in Agbar verstevigen om beter in te spelen op opportuniteiten in de markt.

Agbars tweede grootste aandeelhouder, Torreal, heeft zich al bereid getoond om zijn belang van 6,7 procent te verkopen. Daardoor zal Hisusa meer dan de helft van de aandelen Agbar in handen krijgen.

Het bod ligt 7,2 procent boven de gemiddelde aandelenkoers van Agbar over een maand, merkt Suez op in het persbericht. In vergelijking met de gemiddelde aandelenkoers over 12 maanden ligt het bod zelfs 12,4 procent hoger. Toch ligt de biedprijs ruim 3 procent onder de 28,03 euro waartegen Agbar vorige week donderdag afsloot. Belegger reageren dinsdag dan ook teleurgesteld. In Madrid gaat het aandeel Agbar rond 14.45 uuur 2,4 procent lager tot 27,36 euro.

Pieter Suy

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 2 4231769; fax: +32 2 4231610)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud