Advertentie

Suez verhoogt dividend tot 1,2 euro

De Franse nutsgroep Suez gaat haar brutodividend over 2006 met 20 procent verhogen tot 1,2 euro. De groep wil een aandeleninkoopprogramma starten. De nettowinst is in 2006 met ruim 43 gestegen tot 3,6 miljard euro. 'We hebben historische resultaten behaald', zegt gedelegeerd bestuurder Gerard Mestrallet op de voorstelling van de jaarcijfers. 'In alle divisies hebben we onze eigen doelstellingen overtroffen.'

(tijd) De bedrijfskasstroom bedroeg in 2006 7,1 miljard euro, tegenvoer 6,5 miljard euro een jaar eerder. De resultaten van Suez overtreffen de verwachtingen van de analisten.

De nutsgroep keert op dit ogenblik geen uitzonderlijk dividend uit. Analisten achtten dit een mogelijkheid, in het kader van de fusiemaatschappij met gasmaatschappij Gaz de France (GdF). 'GdF blijft voor onss de meest logische keuze voor een samengaan', herhaalde Mestrallet. 'Maar eerst moet de Franse Staat zich nog uitspreken. Allianties aangaan in Europa is niet eenvoudig.'

'Het uitrookbod op het resterende kapitaal van Electrabel dat we nog niet in handen hadden, is voor ons een symbolische operatie', vertelt Mestrallet. Suez betaalt 590 euro per aandeel Electrabel, waardoor het totaal bedrag neerkomt op 445 miljoen euro.

Mestrallet wil nog niets kwijt over de overnameprijs van Tractebel-Suez door Electrabel. 'Daar moeten beide groepen nog over beslissen', besluit hij.

Maarten Gommeren

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud