Suez werkt aan beter dividend bij fusie met GDF

De Franse nutsgroep Suez streeft naar een beter dividend in het kader van haar fusie met Gaz de France (GDF). Dat zei Gérard Mestrallet, de topman van Suez, zaterdag op een ontmoeting van aandeelhouders.

(tijd) Suez en GDF gingen tot nog toe uit van een fusie van gelijken, waarbij een aandeel Suez gelijkgesteld wordt aan een aandeel GDF plus een uitzonderlijk dividend van 1 euro. Aandeelhouders vragen al lang de uitkering van een hoger extra dividend. Toen beleggers hem vroegen of het dividend zou kunnen opgetrokken worden, zei Gérard Mestrallet 'dat (dat) onze intentie is. Het dividend zou eerlijk moeten zijn voor de aandeelhouders van Suez (...) Begin dit jaar stelde ik dat de fusie van gelijken onder de fusievoorwaarden fair was. Dat moet ook zo zijn op het einde van het jaar.' Volgens bronnen dicht bij het dossier zou Suez werken aan de uitbetaling van een uitzonderlijk dividend van ten minste 3 euro. Andere bronnen menen dat Suez ten minste 3 tot 3,5 euro per aandeel moet uitbetalen om de goedkeuring van zijn aandeelhouders te winnen.

De definitieve fusievoorwaarden moeten woensdag goedgekeurd worden door de raden van bestuur van de twee energiegroepen. Dan moet ook de nieuwe naam van het nieuwe geheel bekend worden. De aandeelhouders van de twee groepen moeten zich tegen het einde van het jaar over het huwelijk uitspreken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud