Texaco-tankstations in Benelux in Israëlische handen

De Israëlische groep Delek heeft de tankstations van Texaco in de Benelux overgenomen van de Amerikaanse oliereus Chevron. Die wil de verkoop van olieproducten aan verbruikers afbouwen en middelen vrijmaken voor investeringen in nieuwe oliebronnen. Dat schrijft De Tijd.

(tijd) Texaco is met ruim 300 Texaco-tankstations een van de grotere ketens in ons land. Iets meer dan de helft ervan zijn rechtstreeks eigendom van Chevron. In Nederland zijn er 329 Texaco-vestigingen.

Het bericht over de verkoop van de tankstations werd bekendgemaakt door het persbureau Reuters op basis van betrouwbare bronnen. Een woordvoerder van Chevron wees er gisterenmiddag echter op dat de gesprekken nog niet volledig zijn afgerond.

Begin dit jaar lekte uit dat Delek, een van de grootste conglomeraten uit Israël, exclusieve overnamegesprekken voerde over de Texaco-activiteiten in de Benelux. Chevron is daarvoor al maanden op zoek naar een koper. De verkoop zou zo'n 880 miljoen dollar (ruim 650 miljoen euro) kunnen opleveren.

Heel wat ketens wisselden recentelijk van eigenaar. De Britse oliegigant BP deed zijn Belgische tankstations enkele jaren geleden van de hand. Overnemer Kuwait Petroleum (Q8) nam ook de activiteiten van Aral in ons land over.

Het Amerikaanse ConocoPhillips verkocht eind vorig jaar honderden Jet-tankstations aan het Russische Loekoil. De Russen krijgen daarmee 156 Jet-tankstations in België in handen.

foto texaco

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud