Total betaalt jaarlijks 125 miljoen aan Myanmar

©BLOOMBERG NEWS

De Franse oliegigant Total betaalt omwille van zijn activiteiten in Myanmar jaarlijks 125 miljoen euro belastingen aan de militaire junta van het land. Dat heeft topman Thierry Desmarest vrijdag bekendgemaakt.

Foto: Christophe de Margerie, gedelegeerd bestuurder van Total. 

(belga) - "De belastingen voor Myanmar bedragen 125 miljoen euro per jaar", verklaarde Desmarest tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van Total.

Directeur-generaal van de Franse groep, Christophe de Margerie, herinnerde dat Total in verschillende landen belastingen betaalt, maar dat het niet mogelijk is om op een duidelijke manier te weten wat er met dat geld gebeurt".

Total is al sinds 1992 actief in Myanmar, op het gasveld van Yadana, en stelt er ongeveer 300 mensen te werk. Vorig jaar was het Franse bedrijf dagelijks goed voor een equivalent van 17.000 vaten petroleum per dag. Die energiebronnen worden als voeding gebruikt voor de elektrische centrales in Thailand.

De productie op het gasveld in Yadana is goed voor 60 procent van de gasexport van Myanmar richting Thailand. Total exploiteert 31,24 procent van dat veld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud