'Vertraging fusie Suez/GdF nuttig voor debat'

De vertraging die de fusie tussen Suez en Gaz de France heeft opgelopen, moet de mogelijkheid bieden om de onderhandelingen tussen de Italiaanse en de Franse ondernemingen op een vriendschappelijke basis te hernemen.

(belga) Dat verklaarde de Italiaanse premier Romano Prodi vrijdag op de Frans-Italiaanse top in Lucca in Toscane."De vertraging van de beslissing zal zeer nuttig zijn om de vriendschappelijke discussies tussen de Italiaanse en Franse bedrijven te hernemen", zei Prodi naar aanleiding van een eventueel belang van Enel in Suez.

Op vlak van elektriciteit moet er een consensusbeleid zijn, verduidelijkte Prodi. Volgens hem "is het beter vriendschappelijke beslissingen te nemen en zich niet vijandig te gedragen".

De fusie tussen Suez en Gaz de France werd voorgesteld door de Franse regering om zo een vijandige overname van Suez door het Italiaanse Enel te vermijden. De fusie is nu uitgesteld en onzeker, na de beslissing van het Franse gerecht. "Ik deel de mening van premier Prodi om de vriendschappelijke toenaderingen in Europa te bevorderen", vond de Franse president Jacques Chirac van zijn kant.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud