'1 miljoen Belgen hebben uitvaartverzekering'

In de loop van dit jaar rondt het aantal uitvaartpolissen in ons land de kaap van 1 miljoen. Een Belg op de tien heeft zich dan verzekerd van een stijlvolle begrafenis. Dat is opmerkelijk omdat op dit soort verzekeringen enkele jaren geleden nog een sterk taboe rustte.

(belga) De marktleiders onder de verzekeraars verkopen dit jaar vijftig procent meer uitvaartpolissen dan vorig jaar, schrijven Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen woensdag.

"In 2001 verkochten wij op jaarbasis 19.000 uitvaartverzekeringen. In 2005 waren dat er 30.000", zegt William Riskin, specialist bij uitvaartverzekeraar Lilas (een dochter van Axa), die marktleider is met in totaal meer dan 550.000 uitvaartpolissen.

"Wij verkopen dit jaar vijftig procent meer polissen dan vorig jaar", zegt Philippe Neyt van Corona. Bij de andere uitvaartverzekeraars - Dela, dat Koen Wauters kon strikken als uithangbord, en Delta Lloyd - klinkt hetzelfde geluid.

Tot voor de millenniumwissel was de uitvaartverzekering in ons land nog een zeer marginaal verschijnsel. "Als wij toen een brief stuurden met ons aanbod, dan kwamen er vaak dreigbrieven terug", zegt Philippe Neyt.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud