3i wil tot 775 miljoen euro ophalen

3i-topman Michael Queen - Foto Bloomberg

De beursgenoteerde Britse private-equitygroep 3i wil tot 700 miljoen pond (775 miljoen euro) ophalen om zijn balans te versterken. Dat schrijft The Sunday Telegraph.

(tijd) - Volgens de Britse krant heeft Michael Queen, de nieuwe topman van 3i, beslist om de kapitaalverhoging te lanceren. Maar de operatie is nog niet formeel goedgekeurd door de raad van bestuur van de private-equitygroep, noch door haar grootste institutionele aandeelhouders. 3i zou de zakenbanken JP Morgan Cazenove en Merrill Lynch als begeleiders van de operatie aangesteld hebben.

Volgens de Britse krant zal 3i de verse middelen aanwenden om ‘in te gaan op investeringsopportuniteiten’, nu de waarderingen in veel sectoren laag zijn. De private-equitygroep zou maandag met een officiële mededeling naar buiten komen, waarin gesteld wordt dat ze ‘opties bestudeert om zijn balans te versterken’.

Schroders, M&G en Legal & General Investment Management – 3i’s grootste aandeelhouders – zullen naar alle verwachting de operatie steunen. 3i wou zaterdag geen commentaar kwijt.

België


3i is in België eigenaar van de aanbieder van luchthavendiensten Aviapartner. Banken, aandeelhouders, directie en personeel van het bedrijf bereikten begin maart een definitief akkoord over forse inleveringen en vermeden daardoor een dreigend faillissement van de handlingmaatschappij. Het plan voorzag onder meer een kapitaalinjectie van 35 miljoen euro van de  aandeelhouders en banken en een schuldvermindering van meer dan 200 miljoen.         

MS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud