Aandeel ING opnieuw erg zwaar onderuit

ING-topman Michel Tilmant ©BLOOMBERG NEWS

Het aandeel ING heeft vrijdag op de beurs in Amsterdam opnieuw zware averij opgelopen. De koers stond aan het begin van de middag op een verlies van meer dan 17 procent op 6,71 euro.

(belga) - Het verlies van ING liep gaandeweg de handel steeds verder op, zonder duidelijk aanwijsbare redenen. Op het dieptepunt bedroeg de daling meer dan 20 procent.

Begin deze week leek de rust rond de bankverzekeraar weergekeerd nadat het concern een kapitaalinjectie van 10 miljard euro had gekregen van de Nederlandse staat. De overheidssteun was noodzakelijk nadat beleggers de week ervoor het vertrouwen in de onderneming leken te hebben verloren.

Op de Europese beurzen duikelden ook de koersen van andere financiële fondsen. Verzekeraar Aegon stond in Amsterdam bijna 12 procent lager, bankverzekeraar SNS Reaal daalde ruim 10 procent. Beide fondsen worden genoemd als kandidaten die mogelijk ook een beroep moeten doen op staatssteun. In Brussel kreeg het Belgische bankconcern KBC te maken met een zware koersval. De koers duikelde ruim 28 procent op berichten dat de bank mogelijk ook steun nog heeft. Het verlies halveerde nadat het concern liet weten over een sterke kapitaalsbasis te beschikken.

"Het wantrouwen tegenover de financiële sector is nog altijd erg groot", zei beleggingsanalist Erik Blok van vermogensbeheerder De Vries & Co over de sterke koersdalingen. Volgens Blok maken allerlei partijen op de beurs hun beleggingen te gelde, omdat zij elders niet aan financiering kunnen komen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel een verlies van 7,7 procent op 237,92 punten. Op het dieptepunt stond de belangrijkse beursgraadmeter op het Damrak op 232,43 punten. Dit kwam neer op een daling van bijna 10 procent ten opzichte het slot van donderdag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud