ABN AMRO bevraagt consortium over financiering overname

ABN AMRO heeft aan het consortium rond Royal Bank of Scotland, Banco Santander en Fortis meer details gevraagd over hoe het van plan is een eventuele overname van ABN te financieren. Dat meldt Bloomberg. Het persagentschap kon een brief van de Nederlandse bankengroep aan het trio daaromtrent inkijken.

(tijd) De Nederlanders stelden het consortium vandaag in een brief de vraag waar het van plan is 50 miljard euro in cash te halen. Vorige week had het trio laten weten een bod van 72 miljard euro op ABN AMRO (39 euro per aandeel) te willen lanceren. 50 miljard daarvan wil het in cash betalen; de overige 22 miljard euro zouden met aandelen van Royal Bank of Scotland gefinancierd worden.

Uit de brief blijkt ook dat ABN zich afvraagt hoe de drie banken van plan zijn 'de risico's voor kapitaal, klanten en werknemers' op te vangen die bij een overname door het consortium zouden kunnen opduiken. Van RBS, Banco Santander en Fortis is geweten dat ze ABN AMRO na een overname willen opsplitsen. Analisten lieten eerder al weten dat een opsplitsing van de Nederlandse bankengroep mogelijk gepaard zou gaan met banenverlies.

De woordvoerder van ABN AMRO bevestigde dat de bank het consortium een brief heeft gestuurd, maar weigerde verder elke commentaar. De woordvoerders van RBS, Banco Santander en Fortis wilden helemaal niets kwijt.

Gisteren meldde The Wall Street Journal dat het consortium bijna rond is met het bijeensprokkelen van het geld dat nodig is voor een overname. RBS, Fortis en Santander zouden gesproken hebben met andere grote Europese banken om financieel bij te springen, aldus de Amerikaanse zakenkrant.

Peter De Groote

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud