ABN AMRO publiceert vervroegd sterke cijfers

In het eerste kwartaal van 2007 wist de Nederlandse bank de nettowinst met 30,6% op te voeren tot 1,31 miljard euro. ABN AMRO vervroegde de publicatie van de kwartaalresultaten 'in verband met de recente ontwikkelingen en om volledige openheid te verschaffen'.

(betten) De operationele nettowinst steeg 25,5% naar EUR 1.225 miljoen. Volgens de bank weerspiegelt de winstgroei de sterke bijdrage van Brazilie, Italie en Azie in combinatie met kostenverlagingen.

De bank stelt goed op weg te zijn om de winst per aandeel-doelstelling voor 2007 van EUR 2,30 (exclusief grote desinvesteringen en voorzieningen voor reorganisaties) te overtreffen. In het eerste kwartaal van 2007 steeg de winst per aandeel uit voortgezette activiteiten van EUR 0,50 naar EUR 0,65.

ABN AMRO komt voor het eerst ook publiek met een reactie op recente perspublicaties dat de bank onderwerp is van een strafrechtelijk onderzoek naar dollar clearing activiteiten. De bank stelt actief op zoek te zijn naar mogelijke oplossingen.

'Ten aanzien van het voortdurende strafrechtelijk onderzoek naar de dollar clearing activiteiten, de OFAC compliance procedures en andere aan de Bank Secrecy Act gerelateerde compliance aangelegenheden zoekt de bank actief naar mogelijke oplossingen. Op dit moment is het niet mogelijk om de uiteindelijke oplossing van deze compliance zaken en gerelateerde onderzoeken, alsook het karakter en de ernst van mogelijke additionele sancties, te voorspellen', aldus ABN AMRO.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud