ABN AMRO vraagt rechter duidelijkheid over go-shop bepaling

ABN AMRO heeft de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam om duidelijkheid gevraagd over de consequenties van de zogenoemde go-shop bepaling in de overeenkomst met Bank of America over de verkoop van LaSalle. Dit meldt ABN AMRO vrijdagmiddag.

(betten) Donderdag beschikte de Ondernemingskamer dat ABN AMRO de verkoop van LaSalle niet mag voortzetten zonder dat de aandeelhouders daaraan vooraf goedkeuring hebben gegeven.

ABN AMRO vraagt daarom verduidelijking over de bepaling in de koopovereenkomst waarin staat dat geinteresseerde partijen tot zondag 6 mei, 6 uur Nederlandse tijd een tegenbod kunnen uitbrengen op de bank.

Het is nog niet bekend wat de gevolgen zijn van deze bepaling voor de Bank of America, die USD 21 miljard heeft geboden, of een andere partij die op LaSalle zou willen bieden.

Zo doet de Royal Bank of Scotland op dit moment due diligence bij LaSalle om waarschijnlijk voor de genoemde deadline een bod te kunnen uitbrengen op LaSalle.

Volgens ABN AMRO heeft de Ondernemingskamer betrokken partijen om hun mening gevraagd betreffende ABN AMRO's verzoek om verduidelijking.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud