ABN AMRO zal eventueel tegenbod van consortium overwegen

ABN AMRO zal een eventueel tegenbod van het consortium geleid door Royal Bank of Scotland (RBS) overwegen. Dat blijkt uit een vragenlijst die de bank heeft ingevuld op verzoek van de Amerikaanse beurstoezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC).

(betten) De 'filing' bevat informatie van maandag, maar is dinsdag pas vrijgegeven door de SEC.

Gisteren maakte ABN AMRO bekend dat het voor EUR 67 miljard wil worden overgenomen door Barclays. Ook wil de Nederlandse bank LaSalle verkopen aan Bank of America voor USD 21 miljard in contanten. Overnamegesprekken die dezelfde dag gepland stonden met de Royal Bank of Scotland, Fortis en Banca Santander werden afgeblazen. Het bankentrio laste de afspraak af omdat het er bij het voeren van de gesprekken van uitging dat de Amerikaanse ABN-dochter LaSalle onderdeel zou uitmaken van een eventuele transactie.

Een woordvoerder van ABN AMRO laat vanavond aan Betten weten dat er behalve een 'uitwisseling van standpunten op papier', sindsdien geen contact meer is geweest met het consortium. Wel zal de bank later vanavond meer details bekendmaken over de verkoop van LaSalle.

ABN AMRO komt hiermee tegemoet aan de eis van RBS, Fortis en Banca Santander, die meer inzicht willen in de voorwaarden waaronder deze verkoop plaatsvindt.

Ook het Britse hedgefonds The Children's Investment Fund (TCI) heeft om aanvullende informatie gevraagd over deze transactie. Aandeelhouder TCI, die wordt gezien als de aanstichter van de recente ontwikkelingen rond ABN, is bezorgd dat de verkoop van LaSalle het gelegenheidstrio 'oneerlijk belemmert' in diens poging ABN AMRO over te nemen.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud