ABN AMRO zoekt uitbreiding in China

ABN AMRO wil zijn activiteiten in China in de komende vijf jaar verdrievoudigen. Dat heeft de bank dinsdag bekendgemaakt in Shanghai. ABN AMRO wil zijn netwerk in China uitbreiden naar meer dan twintig kantoren voor eind 2008. Op dit moment heeft de bank veertien filialen in China.

(betten) ABN AMRO vroeg eind vorig jaar een volledige banklicentie aan in China, die onlangs ook werd verkregen. Voordien had de onderneming in deze opkomende economie alleen nog maar een zogenaamde 'branch-status'. De bank mocht daarom alleen transacties uitvoeren in internationale valuta en niet in de lokale renminbi.

ABN AMRO is al ruim een eeuw actief in China. Oorspronkelijk richtte de bank zich voornamelijk op grote multinationals die in het land actief zijn. Inmiddels is de focus gewijzigd. Zo doet ABN AMRO bijvoorbeeld ook zaken met de opkomende welvarende middenklasse. Nu kan ABN AMRO een nieuwe klantenkring aanboren door ook diensten in de lokale valuta aan te bieden.

Sinds 11 december van afgelopen jaar kunnen buitenlandse banken een volledige bankstatus krijgen in China. Op die dag was het precies vijf jaar geleden dat China toetrad tot de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud