Aegon neemt Merrill Lynch Life Insurance Companies over

Aegon en Merrill Lynch hebben een strategische samenwerking aangekondigd op het gebied van verzekerings- en beleggingsproducten. Als onderdeel van deze samenwerking heeft Aegon een overeenkomst getekend om Merrill Lynch Life Insurance Company en ML Life Insurance Company of New York over te nemen voor USD 1,3 miljard in contanten. Dat hebben de financiele bedrijven maandagavond bekendgemaakt.

(betten) De aankoopprijs is inclusief een kapitaalsurplus van ongeveer USD 425 miljoen. De overname zal naar verwachting voor het einde van 2007 worden afgerond, afhankelijk van de goedkeuring door de toezichthouders en de gebruikelijke afrondingsprocedures.

Aegon verwacht dat de overname een licht positief effect zal hebben op de winst per aandeel. De verzekeraar zal de overname financieren met reeds beschikbaar kapitaal. De overname zal geen invloed hebben op Aegon's recent aangekondigde aandelen inkoopprogramma van EUR 1 miljard.

Merrill Lynch verwacht een aanmerkelijke boekwinst op de verkoop te kunnen rapporteren in het vierde kwartaal van 2007. Tevens verwacht Merrill Lynch dat door de transactie de winst per aandeel licht zal groeien en dat de transactie een positief effect zal hebben op het rendement van het eigen vermogen in 2008 na herschikking van de opbrengst.

Merrill Lynch zal zijn klanten verzekeringsproducten blijven aanbieden via zijn belangrijkste distributie- en advieskanalen. Belangrijk is dat Merrill Lynch zijn Merrill Lynch Investor Choice Annuity product zal blijven verkopen via het netwerk van financiele adviseurs. Producten worden uitgegeven door de verzekeringsmaatschappijen die Aegon zal overnemen. Beide ondernemingen zijn van mening dat de strategische overeenkomst belangrijke voordelen zal opleveren voor klanten, onder meer door verbreding van het productaanbod.

Het Merrill Lynch netwerk van financiele adviseurs zal worden ondersteund door Transamerica, onderdeel van Aegon. Deze overname past in de strategie van Transamerica om samenwerkingsverbanden aan te gaan met sterke distributiepartners. Deze nieuwe overeenkomst leidt ertoe dat Transamerica sterk is gepositioneerd in de verkoop van variable annuities binnen het wirehouse distributiekanaal.

Met ongeveer USD 800 miljoen aan variable annuity verkopen in 2006 en ongeveer USD 10 miljard aan variable annuity activa per eind 2006, zal Aegon na de overname van beide levensverzekeringsbedrijven een sterke top-10 positie innemen op de wereldwijde ranglijst van variable annuity aanbieders via het wirehouse en broker/dealer kanaal.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud