Advertentie

Aegon overtreft verwachtingen in 2006

Aegon heeft over 2006 een waarde van nieuwe productie gerealiseerd van 775 miljoen euro. Dat betekent een stijging van 41 procent ten opzichte van de 550 miljoen euro een jaar eerder. Dat is ver boven de verwachting van analisten, die gemiddelde op 666 miljoen euro rekenden.

(betten) Dit blijkt uit de jaarcijfers die Aegon donderdag heeft bekendgemaakt.

Ook de operationele winst voor belasting over het vierde kwartaal van 2006 lag ver boven de gemiddelde verwachting van analisten. Zo kwam dit cijfer uit op EUR 812 miljoen, min of meer gelijk aan de EUR 811 een jaar eerder, terwijl negen door Betten gepolste analisten gemiddeld op EUR 638 miljoen hadden gerekend.

Verder lag ook de de nettowinst boven de gemiddelde taxatie van analisten. Het cijfer bedroeg EUR 816 terwijl analisten EUR 590 miljoen hadden voorzien.

Volgens Aegon werd het jaar gekenmerkt door een wereldwijde uitbreiding van de capactieit op het gebied van pensioenen. Dit onder meer door nieuwe activiteiten in Polen en Mexico. Verder werd dit ondersteund door een sterke groei in het Verenigd Koninkrijk en in Centraal- en Oost-Europa.

De verzekeraar zag het afgelopen jaar een sterke toename van de kapitaalpositie. 'Deze positie ondersteunt zowel een stijging van het dividend als uitbreidingsplannen', zo meldt Aegon in het persbericht. Aegon stelt dan ook voor 2006 een dividend voor van EUR 0,55 per aandeel, een stijging van 22% ten opzichte van vorig jaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud